Wat is Buurtbemiddeling

Wat is Buurtbemiddeling

Wat is buurtbemiddeling?

Een conflict met je buren kan erg stressvol zijn en je woongenot sterk verminderen. Het doel van buurtbemiddeling is om in deze gevallen de bewoners weer met elkaar in gesprek te brengen zodat ze samen tot een oplossing kunnen komen die voor beide partijen werkt.
Het is niet alleen gericht op het oplossen van huidige conflicten, maar ook op het voorkomen van toekomstige problemen.

Buurtbemiddeling is altijd op vrijwillige basis. Jij moet met je buren in gesprek willen gaan en dat geldt dan ook voor de andere partij. Als één van de partijen hier niet voor openstaat kunnen wij helaas niet bemiddelen. 

Daarnaast is buurtbemiddeling volledig vertrouwelijk, alles wat jij zegt wordt niet gedeeld met de buren of derden behalve als daar expliciet toestemming voor is.   

Buurtbemiddeling is neutraal en zal dan ook niet voor rechter gaan spelen of met een oplossing komen. Wij zullen door middel van een luisterend oor, onze vinger op de zere plek te leggen en het vertalen van het probleem een veilige ruimte bieden waarbij iedereen zijn verhaal kwijt kan. 


Voor wie is er buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling Eijsden-Margraten is er voor alle inwoners van de gemeente die te maken hebben met een conflict, irritatie of spanningen in hun buurt. Of het nu gaat om geluidsoverlast, ruzies over eigendomsgrenzen, parkeerproblemen of andere vormen van hinder, onze buurtbemiddelaars staan klaar om te helpen. Buurtbemiddeling is geschikt voor zowel huurders als eigenaren, jong en oud.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u zich in een conflictsituatie bevindt. Onze buurtbemiddelaars zijn er om te luisteren, te begeleiden en te bemiddelen, zodat u samen tot een oplossing kunt komen die voor alle betrokken partijen werkt.

 

Woon jij niet in gemeente Eijsden-Margraten maar wil jij graag ook buurtbemiddeling inschakelen? Via Problemen met je Buren kan je achterhalen of er ook in jouw gemeente buurtbemiddeling bestaat.